Sakar Kral
Uzak bir diyarda yaşayan sakar mı sakar bir kralın öyküsü...
Bir kral düşünün, öyle sakar ki giysilerini düzgün giyemiyor, her dokunduğunu kırıp döküyor, tacını bile yere düşürüyor. Hakkında “Sakar Kral” diye şarkılar söylenmesine artık dayanamayan bu kral, şövalyelerine onun sakarlığını ortadan kaldıracak bir büyücü bulmaları emreder. Uzun bir yoldan gelecek bu büyücü, Sakar Kral’ı iyileştirebilecek mi?..
Fransız yazar Anne-Gaëlle Balpe’nin kaleme aldığı bu öykü, basit görülebilen sorunların altında önemli nedenlerin olabileceğini fark etmemizi sağlıyor. Öyküde sakar sanılan kralın aslında gözlerinin bozuk olduğunu ve gözlük takması gerektiğini keşfediyoruz. Bu eğlenceli öyküyü, küçük yaşta gözlük takmaya pek hevesli olmayan tüm çocuklara tavsiye ediyoruz.
Sen Bir Robot Değilsin
Aysun Özmen’in yazıp resimlediği Yeşil Seri, bahar aylarında içinizi ısıtacak!
Kendi yazıp resimlediği doğa öyküleriyle tanıyıp çok sevdiğimiz Aysun Berktay Özmen, şimdi de bahar öykülerinin yer aldığı Yeşil Seri ile karşınızda. Rakun Koko, odasını toplamalı, çimleri kesmeli ve bahçeyi sulamalı... Ama bu sıcak bahar gününde Koko sadece göle gidip yüzmek ve bütün gün tembellik etmek istiyor. Belki de bir robot yaparak bütün bu işlerden kurtulabilir. Sen Bir Robot Değilsin, sorumlulukları eğlenceli bir dille anlatan bir bahar öyküsü. Rakun Koko, hayalindeki gibi bir robot yapabilecek mi?
Ödüllü yazar ve çizer Aysun Berktay Özmen, suluboya resimleriyle bizlere yemyeşil bahar sahneleri sunuyor. Ayrıca kitabın sonunda yer alan “Kendi Öykünü Anlat” etkinliği ile minik okurlar, hem dikkatle resimleri inceleyecek hem de öykülerini anlatırken sözlü anlatım becerilerini geliştirebilecekler.
Kağıttan Şehir
İranlı çizer Nazli Tahvili`nin `sessizce` anlattığı bu hikaye ile sizleri sessiz kitapların büyülü dünyasına davet ediyoruz. Sessiz kitaplar, hikayenin temel olarak resimlerle anlatıldığı, tamamen metinsiz veya çok az metinle hazırlanan kitaplardır. Yazar, Kağıttan Şehir`de bizlere kendi hayal dünyasında yaşayan bir kızın macerasını anlatıyor. Binaları, gemileri ve arkadaşlarını bile kağıttan var eden bu kız, bir gün odasında capcanlı bir kuş görür ve bir anda bütün dünyası değişiverir. Bu kitapta metin yönlendirmesi olmadığı için her okur hayal gücünü harekete geçirerek bambaşka hikayeler ortaya çıkarabilir. Böylece sözlü öykü anlatımını da güçlendirebilir. Kitaplarıyla birçok ödül almış olan Nazli Tahvili, İran Çocuk Kitapları Konseyi tarafından da ödüllendirilmiştir. Çizerin bu özel kitabı ilk kez Türkiye`de okurlarla buluşuyor!
Yazar Adı Soyadı
Kolektif
Yayınevi / Marka
REDHOUSE